Kakadu National Park

Ga naar: navigatie, zoeken
Termieten heuvel

Het Kakadu National Park ligt 250 km van Darwin en is met een gigantische oppervlakte van 20.000 km² het op een na grootste nationale park ter wereld. Het park komt om twee redenen voor op de werelderfgoedlijst. Dat geldt namelijk voor natuur én cultuur. Het gebied is zeker al sinds 25.000 jaar bewoond. Het Australische bestuur voor de nationale parken werkt nauw samen met de Aboriginals bij de vaststelling van de richtlijnen voor het park. Zij geven als rangers en gidsen de bezoekers hun gedegen kennis over de legenden en heilige plaatsen van het park door en verschaffen ook nieuwe inzichten daarover.


Tot het Kakadu National Park behoren een hele rivier en bijbehorend stroomgebied, uitgestrekte bosgebieden, zandsteenplateaus, mangrovemoerassen en mudflats, die op een zee van watten lijken. Het park is het leefgebied van een ongelooflijke verscheidenheid aan planten en dieren – waaronder 900 plantensoorten, 300 verschillende vogels, 60 inheemse zoogdieren en vele reptielen. Hier leeft ook de bekende en gevreesde zoutwaterkrokodil.

Kakadu national park-8797.jpg

De watervallen in het Kakadu National Park zijn echt op elk tijdstip een prachtig gezicht, maar alleen in de tropische zomer zijn ze echter helemaal overweldigend. Bij de Jim Jim Falls is het neerstortende water omgeven door zandsteenrotsen, terwijl het kristalheldere water bij de Twin Falls (zo genoemd vanwege de twee watervallen) midden in dicht regenwoud ligt.

Het erfgoed van de Aboriginals, die het land sinds duizenden jaren bewonen is bovendien momenteel een belangrijke attractie voor de bezoekers van het park. De Nourlangie Rock werd door de oorspronkelijke bewoners van Australië al 20.000 jaar geleden in de regentijd als schuilplaats gebruikt en toont buitengewone fraaie voorbeelden van de grotschilderingen van de Aboriginals. Bij de Ubirr Rock kunnen de bezoekers nog meer voorbeelden van cultuurhistorisch onschatbaar waardevolle rotstekeningen bewonderen. Bovendien kunnen zij daar ook nog genieten van een fantastisch gezicht op het rondom liggende moerasgebied. Nog meer ongerepte natuur is te vinden in de Yellow Waters Wetlands, de beroemdste en spectaculairste moeraslanden, waarin een grote verscheidenheid aan planten, krokodillen en andere dieren leven.

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Kakadu_National_Park&oldid=225244"

  

 
Kaart Kakadu National Park

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 327 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 nov 2010 om 17:03 door Wereld. Eerdere bijdragen van auteurs Pepperbot.